انگیزه‌ نامه ،سوپاپ اطمینان موفقیت شماست

انگیزه نامه

از دست دادن فرصت‌ها، اون هم فقط به خاطر اینکه نتونستیم خودمون رو خوب ارائه بدیم همیشه دردناک بوده. ما خیلی وقت‌ها توی زندگی برای اینکه بتونیم به اون جایی که دلمون میخواد برسیم، مجبوریم رقابت کنیم. برای اینکه توی رقابت پیروز بشیم، توی قدم اول باید خودمون، اهداف و انگیزه‌هامون رو خوب بشناسیم و بعد از شناخت باید بتونیم راجع به خودمون حرف بزنیم.

شماهایی که دنبال یه جایگاه تحصیلی یا شغلی ایده‌آل‌تون هستید، حرف‌های من رو خوب درک می‌کنید. دقیقا وقتی حرف از مهاجرت تحصیلی میشه این موضوع کاملا خودش رو نشون میده. برای یه تعداد ظرفیت محدود – حتی گاهی برای یه نفر – از تموم دنیا داوطلب وجود داره، و ما باید خودمون رو به آب و آتیش بزنیم تا اون جایگاه رو به دست بیاریم.

پس اینکه چطوری بتونیم خودمون رو خوب ارائه بدیم و از تجربه‌هامون به عنوان دستاوردهای ارزشمند یاد کنیم یه هنر هست.

امروز می‌خواییم راجع به همین موضوع حرف بزنیم و از اهمیت انگیزه نامه‌ها بگیم.

 

اهمیت انگیزه نامه تحصیلی رو می‌دونید؟

نامه انگیزشی یا همون انگیزه نامه (Motivation letter) نامه‌ای هست که شما از طریق اون به مخاطب اطمینان خاطر می‌دید که بهترین انتخاب برای موقعیت مورد نظر اونها هستید.

ممکن هست این فکر واستون ایجاد شه که همه اطلاعات لازم رو توی رزومه آوردید پس انگیزه نامه دیگه به چه کاری میاد؟!

خوبه بدونید که موسسه‌های آموزشی و دانشگاه‌ها دنبال افرادی هستن که شور و اشتیاق کافی نسبت به کار اونها داشته باشن. انگیزه نامه شخصی‌ترین مدرکی هست که شما توی مراحل درخواستتون ارائه می‌دید و توی اون می‌تونید از انگیزه زیاد خودتون برای تصاحب این جایگاه حرف بزنید. یه نامه انگیزشی خوب میتونه مسیر ذهنی مسئول پذیرش رو تغییر بده. حالا اینکه میتونه روی رزومه شما تاثیر مثبت بذاره و خلاهای اون رو پوشش بده، یه فایده دیگه انگیزه نامه خوب هست.

وقتی شما برای یه جایگاه یا موقعیت درخواست می‌دید، پس باور دارید که برای این جایگاه مناسب هستید. همین باور و اطمینان رو باید بتونید به مسئول پذیرش انتقال بدید. باید بتونید توی یک صفحه داستان خودتون رو تعریف کنید و اشتیاق خودتون رو به برای به دست آوردن اون جایگاه نشون بدید. از برنامه‌ها، هدف‌ها و آرزوهای خودتون پر از شور و شوق حرف بزنید.

میشه گفت یه نامه انگیزشی منحصربفرد نقش یه سند مهمی رو بازی میکنه که شانس شما رو برای پذیرفته شدن بالا میبره. چرا که کمیته پذیرش، اهداف زندگی و میزان اراده شما رو توی انتخاب مسیر آینده خودتون ارزیابی میکنه و اگه بتونید توجه اونها رو برای خودتون کنید، باید بهتون تبریک گفت.

شاید در مورد اهمیت نامه انگیزشی همین هم کافی باشه که که توی روند پذیرش دانشگاه‌های دنیا این نامه بهترین فرصت هست تا شما بتونید اعضای کمیته پذیرش رو متقاعد کنید تا پرونده شما رو بارها و بارها بررسی کنن و به دلایلی برای برتر بودن شما برسن.

 

انگیزه نامه

 

چطور یه انگیزه نامه خوب بنویسیم؟

نوشتن نامه انگیزشی اصولا برای دانشجوها یه مقدار سخت و چالش‌برانگیز هست. اینکه اصلا چی و چطور بنویسیم؟ چطور میتونه تاثیرگذار و متقاعدکننده باشه؟ اگه جزء این دسته از دانشجوها هستید خب ادامه متن رو بخونید حتما ذهنتون نسبت به این موضوع روشن‌تر میشه.

برای نوشتن نامه انگیزشی بهتر هست که براساس ساختار درستی پیش برید. دو ساختار وجود داره که شما میتونید طبق اونها نامه خودتون رو بنویسید:

  • توی سه پاراگراف که شامل مقدمه، بدنه و نتیجه‌گیری هست نامه رو تنظیم کنید.
  • توی پنج پاراگراف که باز هم شامل همین قسمت‌ها باید باشه اما با جزئیات و ساختاربندی بیشتر

اگه دوست دارید نامه‌تون دقیق‌تر و واقعی‌تر باشه پیشنهاد ما روش دوم هست. چون این فرصت رو بهتون میده تا از دستاوردها و عملکردتون با جزئیات بیشتری بنویسید.

  • مقدمه

توی مقدمه شما باید اطلاعات شخصی خودتون مثل نام و نام خانوادگی، شماره تماس، آدرس الکترونیکی و آدرس لینکدین و رسانه‌های اجتماعی مهم دیگه رو ارائه بدید.

بعد از اطلاعات شخصی هم باید بتونید خیلی قاطع و با اعتماد بنفس از اینکه چرا درخواست فرستادید صحبت کنید. انقدر باید بتونید این چند خط رو جذاب و گیرا بنویسید که کمیته پذیرش نتونه از نامه شما چشم برداره. تمام هدف‌ها، انگیزه و شوق و اشتیاقی که دارید برای به دست آوردن این موقعیت رو باید توی مقدمه با دلیل‌های درست و واقعی به مخاطب انتقال بدید.

البته باید حواستون باشه که خیلی هم شوکه‌ش نکنید، شما قرار نیست یه ابَرقهرمان باشید. فقط کافی هست بتونید ذهن اون رو درگیر کنید. پس کاملا حرفه‌ای و واقعی بنویسید.

بهتر هست بدونید خطاب به چه شخصی مینویسید و نوشتن رو با آوردن اسم فرد و با پسوند عزیز شروع کنید.

 

  • بدنه

انگیزه نامه شما باید منعکس‌کننده این موضوع باشه که چطور تجربیات گذشته، شما رو به فردی با مهارت‌های منحصربفرد تبدیل کرده که آمادگی کامل برای تصاحب یه جایگاه تحصیلی یا تحقیقاتی جدید رو دارید. اینجا جایی هست که شما همه توانمندی‌ها و تخصص خودتون رو ارائه میدید و داستان‌های پر از انگیزه و اشتیاقی که پشت همه این موفقیت‌ها و تجربه‌ها هست رو تعریف می‌کنید. مثلا:

من به مدت ……………… ماه/سال بخشی از ……………………….. بوده ام. این همکاری بهترین دستاورد برای من است زیرا …………………………………………….. .

اشتیاق من به …………………………. از زمانی شروع شد که …………………………………… (یکی از تجربه همکاری‌تون رو اینجا میتونید عنوان کنید).

در واقع توی این قسمت شما با بیان همه توانایی‌ها و تخصص خودتون ثابت می‌کنید که فرد شایسته‌ای برای هدف‌های اون دانشگاه یا موسسه آموزشی هستید.

این رو هیچ وقت فراموش نکنید که مخاطب شما استادهایی هستند که همیشه در حال خوندن انگیزه نامه‌های زیادی هستن و به راحتی یه داستان ساختگی رو از واقعیت‌ها تشخیص میدن. پس واقعی و اصیل باشید.

 

  • نتیجه‌گیری

این قسمت رو هم توی چند جمله باید تموم کنید. توی جمله‌های اول تمرکزتون باید روی خودتون باشه و اثبات اینکه بهترین انتخاب هستید. مثلا:

من معتقد هستم به دلیل …………….. برای این برنامه مناسب هستم. و بعد هدف اصلی خودتون رو بگید.

من دوست دارم بخشی از …………………….. باشم زیرا به من اجازه می‌دهد …………………………

و در نهایت هم از مخاطب خودتون تشکر کنید و تمام.

 

نکته‌هایی که به نوشتنِ بهتر انگیزه نامه کمک بزرگی می‌کنن!

  • قبل از اینکه شروع به نوشتن کنید یه سری به وبسایت اون دانشگاه یا موسسه بزنید و بدونید که چه فردی با چه الزامات، ارزش‌ها و شایستگی‌هایی می‌خواد و انتظارات اونها رو بدونید. براساس این ارزش‌ها و ویژگی‌ها شروع به نوشتن نامه کنید و توضیح بدید که چرا بهترین و متمایزترین فرد هستید.

البته اینکه شما اطلاعات هرچند کمی هم نسبت به فعالیت‌ها و پروژه‌ها و بینش اون مجموعه داشته باشید قطعا به پذیرش شما کمک مثبتی میکنه. چون به نامه شما جهت میده و باعث میشه روی اون قسمت از خودتون که مطابق با ویژگی‌های مجموعه هست، تمرکز کنید.

  • شما باید میل و اشتیاق خودتون رو از طریق نامه انتقال بدید. پس خیلی هوشمندانه صحبت کنید. اصلا قرار نیست التماس یا خواهش کنید. یه مرز باریکی بین خواستن و التماس وجود داره. حواستون به این مرز باشه. کافی هست فقط دلایل خودتون رو بیان کنید، از دانش، تخصص و علاقه خودتون به این جایگاه حرف بزنید بدون هیچ خودنمایی یا هر چیز دیگه‌ای.
  • مطمئن باشید که زمان کافی برای نوشتن انگیزه نامه دارید. چون این مقاله‌ای نیست که بتونید با عجله و سرسری بنویسید.
  • سعی نکنید خیلی کلیشه‌ای و عمومی صحبت کنید. اجازه بدید تا فردی که نامه شما رو میخونه متوجه خاص بودن اون نامه بشه و سعی کنید از خودتون حرف بزنید. ممکن هست نمونه انگیزه نامه‌های زیادی باشه که شما بتونید کپی کنید. اما مطمئن باشید هیچ تاثیر مثبتی روی کمیته پذیرش نمیذاره و به راحتی شما رو رد می‌کنن. پس اصیل و واقعی بنویسید.
  • اطلاعات درست ارائه بدید. پینوکیو رو که میشناسید؟ اینجا شاید دماغتون دراز نشه اما پشت ماجرا انقدر استادهای حرفه‌ای هستن که به راحتی راست رو از دروغ تشخیص میدن.
  • سعی کنید نامه‌ای که می‌نویسید از لحاظ ساختاری و گرامری هم کاملا حرفه‌ای باشه. طول پاراگراف‌ها و جملات، اندازه فونت، کلمات پیچیده و اصطلاحات سخت و … همه اینها مواردی هستن که شما باید کاملا حواستون بهشون باشه. چون همین جزئیات خیلی کوچیک ممکن هست بین شما و بقیه تفاوت ایجاد کنه. پس حتما ظاهر انگیزه نامه خودتون رو طوری تنظیم کنید که کاملا مشخص باشه یه آدم خلاق و مشتاق و حرفه‌ای پشت این نامه هست.
  • از شخص دوم یا سومی بخوایید تا نامه شما رو قبل از ارسال بخونه. مخصوصا دوستانی که سابقه نوشتن یه انگیزه نامه موفق داشتن.

 

دیدید که خیلی هم سخت نیست!

خودتون و هدفتون رو توی مقدمه معرفی می‌کنید، تجربه‌ها و تخصص رو توی بدنه شرح می‌دید و در نهایت هم توی نتیجه‌گیری از خواننده نامه تشکر می‌کنید.

فقط باید بتونید خودتون رو طوری توی نامه ارائه بدید که تیم پذیرش احساس کنه شما رو کاملا میشناسه و می‌دونه با کی داره ارتباط برقرار میکنه. داستان شما باید انقدر توی ذهن اونها برجسته و قابل لمس باشه که به شما به عنوان انتخاب درست باور داشته باشن.

 

پس دست به کار شید و انگیزه نامه خودتون رو با شور و شوق بنویسید و خبر خوب اینکه میتونید روی ما به عنوان شخص دومی که نامه شما رو میخونه و ایراداتشون رو بهتون میگه حساب کنید. منتظر انگیزه نامه‌ها و سوالات شما هستیم.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از اینجا شروع کن!

ما به تو کمک می کنیم که با خیال راحت به کانادا مهاجرت کنی! اگر تو این مسیر به کمک نیاز داری اینجا پیام بده!