انواع مدارک زبان برای مهاجرت [ از 1 سال قبل به فکر باشید ]

مدرک زبان برای مهاجرت

اگر شما از اون دسته آدم‌هایی هستید که از بچگی خیلی مرتب و منظم کلاس‌های زبان انگلیسی‌تون رو می‌رفتید باید بهتون بگم خوش بحالتون!

انگار یاد گرفتن زبان دوم با سن رابطه مستقیم داره. هر چی سن بالاتر میره کلمات و گرامر انگلیسی هم سخت‌تر توی سرمون فرو میره. اما از همون روزی که فکر مهاجرت به سرمون میزنه – حتی خیلی قبل‌تر از اون – باید حواسمون به اینجای داستان هم باشه که بخواییم هر جایی از دنیا بریم، به مدرک زبان نیاز داریم. امروز میخواییم راجع به  انواع مدارک زبان برای مهاجرت  حرف بزنیم.

 

از انواع مدارک زبان برای مهاجرت چی می‌دونید؟

بدون شک خودتون تصمیم گرفتید که چطوری و با چه هدف و روشی قرار هست مهاجرت کنید. این به شما کمک میکنه تا بدونید برای کدوم مدرک زبان باید خودتون رو آماده کنید. حتما این رو هم می‌دونید که هر دانشگاه و هر کشوری مدرک و مهارت متفاوتی از زبان رو از شما انتظار دارن. برای مهاجرت کاری هم به همین شکل هست و باید مدرک خاصی از مهارت‌های زبانی خودتون رو ارائه بدید.

اگر شما توی وب‌سایت دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی و همینطور سایت‌های کاریابی رو بگردید اسم چند تا از آزمون‌های زبان برای مهاجرت رو بیشتر از بقیه می‌بینید. آیلتس و تافل که مورد قبول همه جای دنیا هستن، در کنار اینها مخصوصا توی سال‌های اخیر دولینگو هم خیلی به گوشمون خورده و در نهایت هم PTE که باهاش زیاد مواجه شدیم.

 

آیلتس (International English Language Testing System):

آزمون آیلتس به صورت دو بخش آیلتس آکادمیک و جنرال برگزار میشه. اگر قصد مهاجرت تحصیلی دارید باید توی آزمون آیلتس آکادمیک شرکت کنید و اگر هم دنبال یه جایگاه شغلی توی محیط‌های بین‌المللی هستید باید آیلتس جنرال رو بگذرونید. خبر خوب برای اونهایی که می‌خوان مهاجرت کاری داشته باشن این هست که آزمون جنرال رو خیلی راحت‌تر برگزار میکنن و به سختی آزمون آکادمیک نیست.

توی آیلتس شما برای 4 مهارت گفتاری (speaking)، نوشتن (writing)، خوندن (reading) و شنیدن (listening) ارزیابی می‌شید که میانگین نمره‌هایی که توی این 4 مهارت می‌گیرید نمره نهایی شما رو تعیین میکنه. در کل 9 نمره هم داره که شما با توجه به هدفتون باید حداقل نمره رو به دست بیارید. این آزمون براساس معتبرترین استانداردهای سنجش مهارت‌های زبان انگلیسی برگزار میشه. هر دانشگاه و موسسه‌ای هم مطابق قوانین خودش حداقل نمره رو در نظر گرفته. اکثرا نمره 6.5 به بالا را می‌پذیرن. اما این یه معیار ثابت نیست. در کل نمره 5 متوسط و نمره 6.5 به بالا خوب محسوب میشه.

آزمون شفاهی توی یه روز متفاوت و بعد از آزمون کتبی انجام میشه. تقریبا 13 تا 15 روز بعد هم نتیجه آزمون برای شما ارسال میشه. فقط هم کتبی و با پست براتون فرستاده میشه. با میل و خواسته خودتون هم کارنامه شما رو برای 10 موسسه یا دانشگاهی که خودتون تعیین کردید ایمیل می‌کنن.

 

تافل (Test oEnglish as a Foreign Language):

تافل رو شاید بتونیم یک از معتبرترین  انواع مدارک زبان برای مهاجرت  بدونیم که همه موسسه‌ها و دانشگاه‌های دنیا اون رو قبول دارن. اگر شما بتونید نمره این آزمون رو به دست بیارید بدون شک برای اونها مهارت‌های قوی خودتون رو توی زبان انگلیسی اثبات کردید.

تافل و آیلتس تقریبا آزمون‌های مشابهی هستن و توی هر دوی اونها مهارت‌های چهارگانه شما سنجیده میشه و در نهایت هم میانگین نمره‌ای که به دست میارید برای تعیین نمره نهایی محاسبه میشه. تافل 120 نمره داره. یعنی هر کدوم از مهارت‌ها 30 نمره دارن. اینکه حداقل نمره شما چقدر باید باشه کاملا بستگی به شرایط اون موسسه یا دانشگاهی داره که قصد دارید توی اونها پذیرفته بشید. پس حتما از قبل چک کنید و اطلاعات لازم رو به دست بیارید.

این روزها تافل به صورت iBT برگزار میشه. یعنی کاملا الکترونیکی. شما وارد وبسایت ETS TOFEL میشید و نزدیکترین مرکز به خودتون رو پیدا می‌کنید و ثبت نام رو انجام میدید. وقتی آزمون reading و listening رو انجام دادید 10 دقیقه استراحت می‌کنید و بعد هم نوبت speaking و writing میرسه.

تقریبا 10 روز بعد نتیجه آزمون شما میاد. این امکان هم برای شما فراهم هست تا موقع ثبتنام تعیین کنید که کارنامه شما برای 4 موسسه یا دانشگاهی که می‌خوایید ارسال بشه. اگه تعداد بیشتری مدنظرتون هست باید بابت هر کدوم 20 دلار پرداخت کنید.

مدرک تافل شما تا 2 سال اعتبار داره پس بهتر هست که توی این مدت کارهای لازم برای مهاجرت خودتون رو انجام بدید.

مدارک زبان

دولینگو (Duolingo):

این آزمون توی همین چند سالِ گذشته تونست مورد تایید دانشگاه‌ها قرار بگیره و سن زیادی نداره. البته هنوز توسط همه دانشگاه‌های دنیا پذیرفته نشده. تنها بعضی از موسسه‌های آموزشی برای اینکه فرآیند پذیرش رو برای دانشجوهای بین‌المللی راحت‌تر کنن نمره دولینگو رو هم به عنوان اثباتی برای مهارت‌های زبانی اونها قبول دارن.

دولینگو که یک دیگه از انواع مدارک زبان برای مهاجرت هست، هم 4 مهارت رو ارزیابی میکنه اما خیلی ساده‌تر از تافل و آیلتس هست و فقط توی یک ساعت برگزار میشه. در صورتی که تافل 3.5 ساعت و آیلتس 2.5 ساعت طول میکشه. البته هنوز زمان آزمون شفاهی رو در نظر نگرفتیم. در عین حال هزینه این آزمون هم تنها 49 دلار هست که در مقایسه با تافل و آیلتس خیلی ارزون‌تر تموم میشه.

آزمون دولینگو کاملا آنلاین برگزار میشه و اصلا لازم نیست که دردسرهای حاضر شدن سر جلسه رو توی یه زمان خاص به جون بخرید. هر جا و هر زمان که بخوایید میتونید آزمون بدید. فقط کافی هست یه شرایطی رو فراهم بیارید. وقتی تصمیم گرفتید توی این آزمون شرکت کنید باید یک ساعت وقتِ آزاد و بدون دغدغه توی یه اتاق آروم برای خودتون فراهم کنید. پاسپورت و کارت شناسایی رو حتما کنار خودتون داشته باشید. یه کامپیوتر با امکاناتی مثل وب‌کم و میکروفون و یه اینترنت درست و  حسابی هم برای خودتون فراهم کنید. حالا برای آزمون آماده هستید.

خیلی هم برای اومدن نتیجه‌ها منتظر نمی‌مونید. 48 ساعت بعد از آزمون می‌تونید نمره خودتون رو ببینید. این امکان هم برای شما فراهم شده که از همون صفحه از سایت، به هر موسسه و دانشگاهی که می‌خوایید کارنامه خودتون رو ارسال کنید. بدون هیچ محدودیتی.

 

PTE (Pearson Test of English):

انتشارات لانگمن رو حتما میشناسید. ناشر این انتشارات یعنی سازمان Pearson، برگزار کننده آزمون PTE هست.  آین آزمون هم یکی از آزمون‌های زبان برای مهاجرت هست خیلی راحت‌تر از تافل و آیلتس برگزار میشه. به همین خاطر توی خیلی از کشورها و مردمی که قصد مهاجرت دارن طرفدار داره. ولی قبل از اقدام برای این آزمون، حتما باید تحقیق کنید که آیا موسسه‌هایی که میخوایید درخواست بدید نمره این آزمون رو تایید میکنن یا نه.

متاسفانه امکان انجام آزمون توی ایران وجود نداره و باید برای شرکت توی آزمون PTE به کشورهای همسایه یه سری بزنید. برای اطلاع از این موضوع بهتر هست که سایت سازمان Pearson رو مطالعه کنید.

PTE هم مثل آیلتس، آزمون آکادمیک و جنرالِ متفاوت داره که برای هدف‌های تحصیلی و شغلی استفاده میشن.

این آزمون هم توی یه روز و به صورت کامپیوتری برگزار میشه و حدود 3 ساعت طول میکشه. نتیجه این آزمون هم خیلی زودتر از تافل و آیلتس و 5 روزه اعلام میشه.

 

یادتون نره که قبل از اینکه برای هر کلاس یا آزمونی اقدام کنید باید از هدف و مقصد خودتون مطمئن بشید، تا بتونید مطابق با همون، برنامه‌ریزی‌های خودتون رو انجام بدید. شما حدود یک سال قبل از اینکه پذیرش خودتون رو برای یه رشته تحصیلی یا جایگاه شغلی ارسال کنید، باید برنامه آمادگی برای آزمون‌های زبان رو شروع کنید. پس حواستون به زمان‌بندی باشه.

شاید شما بتونید از بعضی از دانشگاه‌ها یا موسسه‌ها حتی بدون مدرک زبان هم پذیرش بگیرید، اما مطمئنا برای صدور ویزا به این مدرک نیاز پیدا می‌کنید. از طرفی ارائه مدرک زبان میتونه یه دلیل قدرتمند برای پذیرفته شدن شما از طرف اون موسسه باشه و اینکه شما حتی برای داشتن یه زندگی راحت‌تر توی یه کشور دیگه نیاز دارید که از یه سطح قابل قبولی از مهارت‌های زبانی برخوردار باشید. پس این موضوع رو دست‌کم نگیرید.

اگر برای انتخاب هر کدوم از انواع مدارک زبان برای مهاجرت دچار تردید یا مشکل شدید با پر کردن فرم مشاوره برای آزمون‌های زبان میتونید از راهنمایی‌های مشاورهای ما برخوردار بشید.

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از اینجا شروع کن!

ما به تو کمک می کنیم که با خیال راحت به کانادا مهاجرت کنی! اگر تو این مسیر به کمک نیاز داری اینجا پیام بده!